'' Wielkanocne przysmaki"

2020-05-06

„BY ODERWAĆ OD NAUKI SWE MYŚLENIE, NA GODZINĘ ODŁOŻYĆ ZMARTWIENIE - PROPOZYCJA DLA KAŻDEGO:

GOTOWANIA RODZINNEGO!

JEŚLI LUBISZ PICHCIĆ, PIEC, TO DO KUCHNI MOŻESZ BIEC!

WYSZUKAJ PRZEPIS NA DANIE WIELKANOCNE,STARE ZAPISKI BĘDĄ POMOCNE...

SPECJAŁ MOŻE BYĆ SŁONY LUB SŁODKI.

KONIECZNIE ZRÓB CIEKAWE FOTKI.

MIŁOŚNICY GOTOWANIA MAJĄ TEŻ INNE WYZWANIA - SKŁADNIKI TO: POLSKIE, ANGIELSKIE, NIEMIECKIE I FRANCUSKIE SŁÓWKA, NIECH ICH POSZUKA KUCHARSKA GŁÓWKA.

MUSI BYĆ ZDROWO I KOLOROWO!!!

KALORIE DANIA PODAJCIE, PRZY PRACY Z RODZINKĄ SIĘ NIE SPRZECZAJCIE!”

Uczniowie dokumentowali wykonywaną pracę oraz jej efekt - danie z produktów ekologicznych, bez konserwantów i sztucznych dodatków. Podali składniki w języku polskim, angielskim, niemieckim lub francuskim, przepis, a także ilość kalorii.

 

Wpłynęło wiele prac, których autorzy zachwycili Jury umiejętnościami kulinarnymi, językowymi i artyzmem!

 

Oto wyniki:

kategoria - uczniowie klas IV:

I miejsce: Zuzanna Zając z IV b

II miejsce: Natalia Salwa z IV b

III miejsce: Jan Pawelec z IV a

wyróżnienie: Maja Betka z IV b.

 

kategoria - uczniowie klasy V i VI:

I miejsce: Tomasz Adamczyk z VI a

II miejsce: Natalia Ostap z V a

III miejsce Michał Wieczorek z V b

wyróżnienie: Lena Ferens z VI b.

 

kategoria - uczniowie klas VII i VIII:

I miejsce: Jan Kołodziej z VIII a

II miejsce: Adrian Wieczorek z VIII a

III miejsce: Jakub Adamczyk z VII a

wyróżnienie: Urszula Markiewicz z VIII b.

kategoria: BRACIA (wspólna praca)

wyróżnienie dla Kacpra Pułki z V b i Oliwiera Pułki z VIII b.

 

GRATULACJE!


Galeria